Entrega 17 - Dropped D

De tant en tant la inspiració arriba, com si es tractés de màgia.

Arribes a casa després d'una llarga jornada de treball i necessites desconnectar de tot el que ha succeït durant el dia. 
Connectes l'amplificador, poses en marxa la caixa de ritmes sense tocar res, amb la configuració que tenia l'últim cop que la vas fer servir. Et fregues les mans i hi tires una mica d'alè per a que agafin escalfor. Mires fixament a la guitarra, l'agafes pel màstil i t'asseus al ritme que et marca la bateria.
La guitarra està afinada en una afinació amb la que no hi estàs gaire acostumat però t'és igual. Et fiques la mà a la butxaca buscant una pua, però no en tens cap, la veus sobre la taula, l'agafes i de cop saps què has de tocar.

En aquesta entrega el que us vull mostrar és precisament això. No us espereu cap obra mestra ni cap fraseig super treballat, només és una mostra de com sorgeixen les idees, amb els errors que hi puguin haver.
No és un vídeo nou, l'he recuperat d'una gravació que vaig fer amb el mòbil fa un parell d'anys i no l'he volgut tornar a gravar per que ja no seria el mateix.



En aquesta ocasió el riff dura dos compassos 3/4.
Si ens fixem en el ritme de la bateria, és un ritme 4/4 que en aquest cas equival a un 2/4 ja que els temps 1r i 3r són iguals i els 2n i 4t també. Així que com el riff dura dos compassos, 3/4 + 3/4 = 6/4, és equivalent a 2/4 + 2/4 + 2/4 i encaixa bé el riff amb la bateria.

La pròxima entrega també estarà basada en un riff amb compàs 3/4, si trobo una base amb aquest patró rítmic faré la comparativa entre els efectes que produeix tocar un 3/4 sobre un 4/4 i sobre un 3/4.

Gràcies per la vostra visita i penseu a clicar a la publicitat d'aquesta pàgina! ;)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Entrega 28 - Super Hero