Introducció al Vanguardisme

Introducció
Cap a principis del segle XX es van produir una serie de moviments, pretenent destruir les concepcions artístiques del segle XIX, amb propostes revolucionaries. La seva finalitat era renovar el llenguatge artístic d'una forma radical, perque consideraven que les formes artístiques anteriors ja no comunicaven res i alhora desitjaven generar una nova relació entre l'art i els canvis tecnològics, científics i socials que s'estaven produint. A aquests moviments se'ls va anomenar Vanguardies. Alguns dels moviments vanguardistes proposaven acabar amb tot el que havia dut l'home a l'escepticisme i la mort. Per aconseguir aquest objectiu consideraven necessari destruir la cultura del mon burgès jutjant-la amb la parodia, la burla i qüestionant el seu concepte de l'art. 


Pel que fa a les estratègies discursives, van usar les mes variades: escriptura automàtica a traves de la que l'artista escrivia seguint el que l'inconscient li dictava; intervenció de l'atzar en l'elecció de paraules, el collage; utilització de sons, onomatopeies, paraules inventades fusionant termes (ex: internitat = internet + eternitat); jocs amb aspectes concrets (gràfics, espaials) del llenguatge; versos lliures sense rima, d'extensió variable; etc.
+ info

Anem al gra!!
Motivat per aquesta tendència literària la he aplicat a la creació de riffs gràcies a l'ordinador. He escrit un petit programa en java que de manera aleatòria ens genera ritmes i les notes que s'han de tocar en cada moment.
A cada execució del programa genera de 0 a 4 riffs, un tempo (que podem fer servir o no) i una tonalitat (ídem que amb el tempo).
Aquest cap de setmana enregistraré alguns dels riffs més interessants que vagin sortint.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Entrega 28 - Super Hero